Klart för 2020 - Arjeplogs Filmfestival fortsätter

 

Efter 2019års Filmfestival som hölls i Arjeplog i februari stod det klart att publiken ville ha en fortsättning på den 15åriga festivalen.

”Det känns väldigt ärofyllt att få arbeta med en fortsättning” – meddelar Olivia Karlberg, ny projektledare för festivalen. - ”Det som gör denna festival unik är samtalet mellan publik och filmarbetare, något som alltid legat i grunden sedan starten. Det är en beskrivning som nog de flesta besökarna kan hålla med om.”

Huvudarrangörerna är som tidigare år Arjeplogs Församling och Arjeplogs Biografförening, men nytt för i år är att kommunen också kommer att bli del av familjen. ”Då pastoratet inte kan genomföra detta själva rent ekonomiskt så känns det bra att kommunen är med i år då det har ett stort kulturvärde i samhället”- berättar Stephan Jansson förtroendevald Arjeplogs- och Arvidsjaurs församling.

 

Planeringsmötena har redan börjat infinna sig men några innehållsdetaljer är för tidigt att få ta del av. Under veckan har det tidigare år visats skolbio för barn och ungdomar samt bio på äldreboende innan helgen tar vid med 2 filmer per dag, konserter och filmgudstjänst på söndagen.
Ett glatt besked är att skådespelaren Cecilia Nilsson kommer att vara värd för helgen som tidigare år. Grunden kommer att vara densamma men kanske någon liten förändring kommer finnas tryckt i programmet som släpps senare i januari.

Den trogna publiken kan hålla sig lugn och får även detta år chans att bjuda med en ny vän till salongerna.

 

 

Arjeplogs Filmfestival
Arjeplogs filmfestival Tro, Film & Kärlek är till för att ge människor plats att samtala kring film och livsfrågor.
Det unika med festivalen är att filmpublik och filmarbetare möts till enkla och nära samtal kring de frågor om tro, livsåskådning och filosofi som väcks inom oss när vi ser på film.

 

Startår: 2004-

Datum för 2020 års festival: 14-16 februari  

Biljetter till filmerna släpps: 7 februari 2020

Arr: Arjeplogs församling, Arjeplogs Biografförening, Arjeplogs Kommun