Norrlandspremiär på Arjeplogs Filmfestival!


För 16e året klipps filmbandet för Arjeplogs Filmfestival.
Nu med en Norrlandspremiär av filmen "Inland"  som delvis är inspelad i Arjeplog och har sin världspremiär under Göteborg Film Festival. 

 

- Det är ju alltid speciellt att få en premiär till en festival, säger Olivia Karlberg projektledare.

Framför allt är det jätteroligt att gästerna gärna vill komma och vara med på plats också. 

 

Årets filmfestival fortsätter med temat - tro, film och kärlek -  vilket de utvalda filmerna som visas under helgen kan leva upp till.

 

-Filmerna är en bra blandning där både djupa draman, dokumentärer och komedier finns med i programmet. 

Skådespelare Nina Gunke kommer som gäst för filmen "Ring Mamma!" och på plats är även regissören Gunilla Bresky med 2 filmer - "Solens Son" och "Sara - med allt sitt väsen". En rolig överraskning är också filmen "Aniara" som under årets Guldbaggegala vann 4 utmärkelser. 
Nytt för i år är inslaget Fotobio - "Tankar i tiden" skapad av Peder Lundqvist med bildberättelser och filosofiska tankar.

 

-Vi är som sagt jätteglada för att denna festivalen lever vidare, för det är just det den gör, lever. Många människor på plats är engagerade och det finns även en bredd av kringarrangemang också som anknyter till film veckan inför och under helgen. 

 

Skolbio för elever ses under veckan med ett litet annorlunda upplägg detta året. 

-Filmerna under helgen har alltid sedan starten haft med samtal efter filmen med reflektioner, det vill vi att skolbion i år ska kunna få lite mer utav också. Därför i år kommer vi prova ett material från filmpool nord. 

Även programmet under helgen engagerar ungdomar då för första gången under söndagen Arjeplogs Konfirmander-grupp är med och medverkar under Filmgudstjänsten i Arjeplogs Kyrka.

Gymnasieskolans Hotell- och Turismlinje hjälper till med upplägget av årets invigning 
som sker på torget. 

 

-Men rodda med filmvisningarna görs gärna av de med lite erfarenhet sedan tidigare, här är det eldsjälarna i Arjeplogs Biografförening som gör jobbet. 

 

Arjeplogs filmfestival - tro, film och kärlek 
Datum: 14-16 Februari 2020
BIljettsläpp: 7 februari

Program och hemsida: www.arjeplogsfilmfestival.com

Arr: Arjeplogs församling/EFS, Arjeplogs Biografförening, 
Arjeplogs Kommun
Värd under festivalen: Cecilia Nilsson, skådespelare

 

Arjeplogs Filmfestival
Arjeplogs filmfestival Tro, Film & Kärlek är till för att ge människor plats att samtala kring film och livsfrågor. Det unika med festivalen är att filmpublik och filmarbetare möts till enkla och nära samtal kring de frågor om tro, livsåskådning och filosofi som väcks inom oss när vi ser på film.